Jag som skriver denna blogg heter Joakim Bröms och är journalist och författare till boken Konservativ revansch — Den politiska kampen mot jämlikhet under Reinfeldt.

Bloggen har konservatism i dess bredaste bemärkelse som tema. Till det konservativa trädet räknar jag libertarianism, anarkokapitalism och andra rörelser som förenar sig med konservatismens antiegalitära, elitistiska och hierarkiska samhällssyn. Den radikala marknadsliberalismen utgör en annan företeelse som ofta har fler beröringspunkter med konservatismen än dess förespråkare vill ge sken av. Även den kommer att avhandlas. En del texter kommer även att tangera andra borgerliga ideologier som liberalism i de fall då de gör eller har gjort gemensam sak med konservatismen. Kategorin högerextremism tar upp populistiska ideologier som fascism och nazism. Förutom nationalismen delar dessa konservatismens hierarkiska och antiegalitära samhällssyn, trots deras antielitism och folkliga anslag.

Några påpekande för ovana bloggläsare: klicka på bilderna så visas de i en större version (Lightbox), för musen över personnamn och termer med prickad linje under så visas mer information.

Kommentarerna är avstängda tills vidare då jag för närvarande inte har tid att moderera.


Ge respons på boken, bloggen eller andra förfrågningar

Ditt namn (obligatoriskt)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande